Onnea Onnelassa

INVALIDILIITON ETELÄ-SUOMEN VAIKUTTAJAT ONNELASSA 17.-18.06.2017

Invalidiliitto järjesti mukavat kesäpäivät Tuusulan Onnelassa lauantaista 17.06. sunnuntaihin 18.06.2017.
Paikalle kerääntyi noin 30 alueen invalidiyhdistysten jäsentä Aapo Rantasen johdolla.

Asioiden pohtimisen lisäksi virkistyimme kokeilemalla erilaisia urheilulajeja. Aune Menna Vantaan Invalidit VANIN ry:stä opasti TARKKUUS-BOCCIAn pelaamisessa. Nahkaisia kuulia heitettiin mahdollisimman lähelle maalipistettä. Neljän henkilön joukkueilla päästiin kokeilemaan käden heittotarkkuutta.

SISÄ-KURLING on mukava joukkuepeli, jossa yritetään saada pelivälineet tyrkättyä mahdollisimman lähelle noin 10-12 metrin päässä sijaitsevan maalitaulun keskustaa. VANIN ry:n Heikki Aulio neuvoi pelin kulkua.

Aapo opasti PUHALLUSTIKAN puhkumisessa. Teräväpäinen pieni tikka puhalletaan putkesta kohti maalitaulua. Tätä lajia kokeiltiin Onnelasn pihassa, jotta seinät ja lattiat säästyisivät reikiintymiseltä.

Kaksi oivaa Onnelan opasta johdatti joukkomme katsomaan lähistön nähtävyyksiä. Kuulimme seudun historiasta ja kävimme kurkkaamassa Lottamuseota ulkopuolelta. Mielenkiintoisia menneitä asioita ja paljon kulttuuria liittyy näihin maisemiin!

Osa meistä jäi yöpymään Onnelaan. Myös rantasaunaa kokeiltiin pienemmällä joukolla. Hauskan illan jälkeen uni maistui kelvollisissa majoitustiloissa.

Runsaan aamupalan jälkeen kokoonnuttiin aamujoogaan videon ohjaamana. Sitten katsottiin muutama video jäsenten tarinoista, mm 'Niina ihmemaassa'. Mielenkiintoisia videopätkiä löydät Youtubesta osoitteesta https://www.youtube.com/user/invalidiliittory/videos

Lounaan täyttämänä kotimatka sujui joutuisasti. Kiitos jälleen kerran Aapolle mainiosta tapahtumasta.

Heikki Aulio 07.07.2017