Virkistymässä Kotorannassa

Aune ja minä anoimme ja saimme tuetun lomaviikon KOTORANNASSA Nurmijärven Kiljavalla - kannattaa siis hakea tällaista lomaa! Lomakoti Kotoranta sijaitsee kauniin, puhtaan ja lähdepohjaisen Sääksjärven rannalla Kiljava-opiston vieressä osoitteessa Kotorannantie 74, 05250 Kiljava. Katso lisää netistä www.kotoranta.fi. Maanantaina 02.05.2016 alkanutta lomaviikkoa vietti noin 20 henkilöä eri puolilta Suomea. Ensimmäisenä iltana tutustuimme hieman toisiimme kertoen muutamin lausein itsestämme. Viikon aikana oli paljon yhteistä puuhaa, joten pikkuhiljaa ainakin etunimet rupesivat jäämään mieliimme.

Ympäristö on luonnonkaunis ja rauhallinen. Lomakodissa on rento ja mukava ilmapiiri. Palvelu on tosi ystävällistä ja järjestelyt toimivia. Viikon aikana oli sopivan runsaasti ohjattua ohjelmaa ja myöskin vapaata lepoaikaa. Ohjaajat ja vapaaehtoiset avustajat saivat viihtymään, joten tänne voimme tulla uudestaan rentoutumaan.

Viikon aikana ei nähnyt nälkää vaan aina oli saatavilla välipalaa, myös yöllä. Ateriat olivat runsaita ja maittavia. Ainut ongelma oli mahdollinen painon nousu! Tutustuttiin ympäristön historiaan ja nähtävyyksiin: Kiljava-opisto, Kiljavan sairaala, metsäpolut, Mustasaari. Meille kerrottiin myös Sääksjärven ympärillä sijaitsevista paikoista ja niiden historiasta.

Viikon aikana ohjatussa ohjelmassa oli paljon liikkumista paikasta toiseen. Siksi kuljinkin ulkona matkamopo diBlasi R30:llä. Aivan joka paikkaan en päässyt, koska välillä edessämme olikin kymmenien rappujen portaikko. Ajelinkin silloin kiertotietä kohtaamaan porukan seuraavassa esiteltävässä paikassa. Etuvetoinen mopo lähti jyrkässä irtohiekkaisessa ylämäessä helposti sutimaan. Pitoa sai lisää kallistamalla itseään etukenoon, painoa ja pitoa tuli lisää etupyörälle. Jyrkimmissä sudituksissa Aune antoi hieman lisävauhtia istuimen takareunasta työntäen.

Ihmeekseni mopo kulki hyvin myös epätasaisilla metsäpoluilla. Kovin jyrkissä ylämäissä kivikkoisessa ja juurakkoisessa paikassa jouduin etupyörän sutiessa antamaan lisää vauhtia joko oikealla jalallani maasta ponkaisten tai jonkun takanani kävelevän tönäisyllä. Kummasti pääsin kivien ja juurien yli paikoissa, joihin pyörätuolilla tai isolla sähkömopolla ei olisi päässyt!

Kiljavan sairaalaa menimme katsomaan metsäpolkuja pitkin. Sairaalan funkkisrakennuksien ihailun jälkeen saimme kokeilla metsäjoogaa. Hauskaa hommaa puiden halailuineen - katso vaikka kuvista!

Souturetkelle Mustasaareen en Aunen kanssa ehtinyt, mutta soutelijoilla oli ollut mukava reissu. Yhtenä iltana oli tarjolla kauneudenhoitotuotteiden esittelyä ja bingon pelaamista. Niihin en osallistunut, koska olen jo tarpeeksi komea, ja käytinkin sen ajan tämän jutun aloittamiseen.  
 
Ennen aamupalaa oli tarjolla aamuvenyttely - virkistävä aamun avaus! Aamupalan jälkeen oli ohjelmassa jokin retki tai kuntosali tai ulkopelejä tai muuta mukavaa yhteistoimintaa. Keskellä päivää oli runsas lounas ja lepäilyä. Ja iltapäiväkahvin jälkeen taas jotain kivaa ohjelmaa, jonka jälkeen lihotimme itseämme päivällisellä. Iltaohjelman jälkeen oli taas tarjolla syötävää hieman kevyemmän iltapalan muodossa. Ja sitten taas lepäilyä ja omia puuhia seuraavaan aamuun. Normaalit viikon askareet saivat jäädä (ainakin melkein) pois mielestä. Jossain välissä minun ohjelmassani oli veroilmoituksen tekemistä, Helppo liikkua - viikon tapahtumien järjestelyä ja muuta pientä viihdettä.

Osa lomailijoista kävi kokeilemassa Kiljavan opiston kuntosalia. Aivan kelvollinen kuntoiluun. Grillauskatoksella paistoimme tikkupullia ja joimme pannukahvia. Pullat onnistuivat mainiosti. Harrastimme myös pihapelejä - mölkkyä, petankkia ja tikan heittoa. Kummasti aikaa kului pelailuunkin. Illalla halukkaat pääsivät rantasaunomaan ja pulahtamaan lämmitettyyn huljupuljuun.

Luontovisassa kyseltiin kummia ja ulkona jumpattiin naurun kera. Valokuvasuunnistus jäi taas väliin, mutta seuraavalla lomallamme pääsemme toivottavasti tutustumaan kyseiseen haasteeseen. Illalla saimme vielä jumpata aivojamme ratkomalla monenlaisia tehtäviä. Erityisen haastavaa oli keksiä kaikki epämääräisen huvittaviin sanoihin kätkettyä elukat.

Viimeinen kokonainen päivä alkoi ulkoilulla frisbeegolfia heitellen. Lähimaastoon on tehty pitkä ja monipuolinen rata. Oli mielenkiintoista rymmyytellä pöhelikössä matkamopolla. Kummasti se taas kuljetti mahdottomassa maastossa. Tuuli vei kiekkoja minne sattuu, mutta onneksi kukaan ei joutunut uimalla hakemaan harhautunutta urheiluvälinettä.

Iltapäivän kevätolympialaisissa oli monia lajeja: tikankolot eli heitettiin tikkoja pieniin tai vielä pienempiin koloihin, pujottelua pukaten palloa mailalla esteiden ohi, tikanheittoa, saappaan heittoa, huojuvan tornin rakentamista, tandem- tai tridemhiihtoa ja frisbeen heittoa. Ja vielä lisätehtäväksi jäi tehdä joukkueelle jokin iltajuhlassa esitettävä, Kotorannan lomaviikkoa kuvaava tuotos, esimerkiksi runo, laulu, näytelmä tms. Meidän joukkueemme päätti tehdä tällaisen pienen kertomuksen viikosta kuvilla höystettynä - pikku juttu vain. Ja lisäksi Aune kirjoitti mainion runon kilpailun toteutumisesta.

Illalla oli vielä juhlaillallinen ja vapaampaa illanviettoa. Ruoka oli jälleen (liiankin) maittavaa. Kuulimme kevätolympialaisten tulokset. Kuten odotettiin, niin miesvaltaiset joukkueet voittivat, mutta vain muutamilla sekunneilla ja senteillä. Onnea kaikille kilpailijoille erinomaisista tuloksista!

Viikon aikana oli mahdollisuus varata erilaisia hoitoja. Itse nautimme selän hieronnasta. Vyöhyketerapiaa, jalkahoitoa, kuumakivihierontaa ja ripsien pidennystä en kokeillut.

Lauantaina ohjelmassa olikin vain aamupala ja huoneiden luovutus. Sitten vain kohti kotia ja vajaan tunnin ajon jälkeen olimmekin kotikonnuillamme Vantaan Hiekkaharjussa. Oli oikein rauhoittava ja virkistävä ja lihottava viikko. Suosittelemme kaikille!

Katso lisää osoitteesta www.kotoranta.fi ja hae tuetulle lomalle!

Heikki Aulio ja Aune Menna 02. - 07.05.2016

-------------

LOMAVIIKON OHJAAJISTA JA AVUSTAJISTA

Lomaviikkomme ajan oivallisina ohjaajina toimivat Tiia Kanerva ja Kasperi Karhu.
Vapaaehtoisina avustajina ja yövalvojina toimivat super Heikki Sajo ja super Kirsti Strohmayer.

Tiia on valmistunut Humanistisesta ammattikorkeakoulusta ja suuntautunut seikkailukasvatukseen.
Hän työskentelee Kotorannassa ainakin vuoden loppuun asti äitiyslomasijaisena. Ohjaajan tehtäviin kuuluvat muun muassa vierailijaryhmien viikko-ohjelman suunnittelu ja toteuttaminen, avustajien ohjaaminen ja opastaminen, monenlaiset toimistotyöt jne.

Kasperi opiskelee Järvenpään Keudassa matkailualaa ja on nyt ensimmäisellä työssäoppimisjaksollaan kotorannassa. Hän toimii Tiian avustajana ohjaamassa vierailijaryhmiä ja tekee kaikkea mahdollista majoitusalalle kuuluvaa aina keittiötyöstä siivoamiseen.

Heikki ja Kirsti toimivat jo kahdeksatta vuotta vapaaehtoisina avustajina. Kotorannan tuetuilla alomaviikoillakin on aina mukana vapaaehtoisia, jotka auttavat kaikella mahdolisella tavalla päiväohjelmien toteuttamisessa. Erityisesti heidän tehtävänään on toimia yövalvojina.

Lomaviikon ohjattu ohjelma oli aivan mainio ja superavustajat olivat mahtavia. Kiitos Tiia, Kasperi, Heikki ja Kirsti! Ja erityinen kiitos lomakodin johtajalle Sari Putkoselle ja keittiön väelle.

- - - - - - - - - - -

TIETOJA KOTORANNAN LOMAKODISTA:

Hotelli Kotoranta sijaitsee vain 100 metrin päässä Sääksjärvestä ja 15 minuutin ajomatkan päässä Nurmijärven keskustasta. Yleisissä tiloissa on ilmainen Wi-Fi, tv-huone ja jaettu keittiö. Lomakoti Kotorannan kaikissa huoneissa on oleskelualue, sohva ja oma kylpyhuone suihkulla. Joissakin huoneissa on myös hyvin varustettu minikeittiö ja järvinäköala. Yksi kahden hengen huone on inva-varusteltu. Loma-asuntoja on 17.

Asiakkaiden käytettävissä on jaettu pesutupa sekä varattavissa oleva grillikota, sauna ja puinen ulkokylpytynnyri. Kotorannalla on myös lasten leikkihuone ja pieni kioski, josta voi ostaa pikkupurtavaa. Yksityisellä ranta-alueella on lentopallokenttä ja trampoliini. Järvellä voi harrastaa purjelautailua, kalastusta ja uintia. Alueella voi harrastaa myös murtomaahiihtoa, patikointia ja pyöräilyä.

Kotorannan pitkä talo
Kahden hengen huone...
... jossa kaksi vuodetta
Tutustutaan toisiimme
Rantasauna ja kylpytynnyri
Jyrkkiä rinteitä
Kanootteja rannassa
Kiljavan sairaala
Super Heikki ja Super Kirsti
Ohjaajat Tiia ja Kasperi
Vielä maltetaan odottaa...
... maittavaa juhlaruokaa