Subjektina inhimillisyys

SUBJEKTINA INHIMILLISYYS

- tiedot koonnut Heikki Aulio 06.04.2016

Taidenäyttely 23.1. - 11.2.2016

Galleria FOGGA
Pohjoisranta 8 B, Helsinki

http://www.fogga.fi/
http://minnam.kotisivuni.org/

TAITEILIJAT:
Nina Forsman
Tiina Hannikainen
Ulla Hautamäki
Elina Huttunen
Minna Marttinen
Helvi Mustonen
Reetta Niemi-Pynttäri
Sanna Ristolainen
Heidi Toivainen
Anni Viitasaari
----------------
Minna Marttinen, Vantaa

Nuorena opin muotokuvamaalariksi vanhempieni opettamana, mutta vasta vammauduttuani ja kroonisten kipujen myötä minusta tuntuu, että minulla on syvempää pohjaa ja jotain annettavaa taiteelle. Maalaan itselleni, en miellyttääkseni ketään toista. Löydän kankaalta yhä uudelleen yllätyksiä omista tunteistani. Olen käsillä tekijä - kananmunatempera ja öljy, itsetehdyt liitupohjat, käsin hierretyt maalit ja kultaus. Toisinaan kevyt akvarelli.  Maalaan niin kauan kuin pystyn, jossain vaiheessa tulee raja vastaan, mutta se päivä ei ole tänään.
--------------------

Lehdistötiedote VAPAA JULKAISTAVAKSI 22.1.2016

SUBJEKTINA INHIMILLISYYS  23.1. – 11.2.2016

Näyttelyn taiteilijat:

Nina Forsman, Tiina Hannikainen, Ulla Hautamäki, Elina Huttunen, Minna Marttinen, Helvi Mustonen, Reetta Niemi-Pynttäri, Sanna Ristolainen, Heidi Toivainen, Anni Viitasaari

Näyttely koostuu maalauksista, grafiikasta ja veistoksista.

- - - - - - - - - -

Nina Forsman, Espoo

Työskentelen pääasiassa öljy- ja akvarelliväreillä tyylilajina ekspressionismi. Teen lisäksi installaatioita, joissa yhdistän eri tekniikoitani. Valokuvatyöni ovat lähinnä dokumentaarisia sekä yksityiskohtia pohtivia otoksia. Toisinaan yhdistelen teoksissani maalausta ja valokuvausta eri menetelmin. Elokuussa 2014 vietin taiteellisesti antoisan residenssijakson Italiassa, jonka tuloksena oli Pariisin valokuvauskilpailun palkitut teokset.

- - - - - - - - - -

Tiina Hannikainen, Espoo

Olen harrastanut grafiikkaa kahdeksan vuotta, taiteita ylipäänsä jo nuoresta asti. Grafiikassa kiinnostaa ja innostaa sen lukemattomat tekniikat ja mahdollisuus yhdistellä niitä monella eri tavalla. Ja lopputulos, vedos, joka hyvin usein yllättää ja opettaa tekijäänsä. Värit kiehtovat, niiden voimakkuus lumoaa. Pyrin maalaukselliseen lopputulokseen. Vedostan yleensä pieniä sarjoja värejä vaihdellen ja yhdistellen, erilaisia tunnelmia hakien. Aiheet löytyvät läheltä arjesta ja luonnosta.

- - - - - - - - - -

Ulla Hautamäki, Alajärvi

Olen kuvataiteilija, taideopettaja ja taideyrittäjä. Maalaukseni ovat usein ekspressiivisiä ja värikylläisiä. Eräs rakkaimmista teemoistani ovat kapeat koivumaalaukset- ja sarjat, jotka liittyvät sekä luontoon että ihmisen sisäiseen kokemusmaailmaan ja kasvuun.

- - - - - - - - - -

Elina Huttunen, Helsinki

Olen ollut kiinnostunut kuvataiteesta pienestä pitäen. Useamman vuoden ajan olin tekemättä yhtään mitään taiteeseen liittyvää. Noin puolitoista vuotta sitten löysin inspiraation taiteen tekemiseen uudelleen monen surkean sattumuksen jälkeen ja nyt se on kovempi kuin koskaan. Viimeisen vuoden aikana olen alkanut tuntea halua näyttää töitäni myös ulkomaailmalle. Tällä hetkellä metalligrafiikka ja sen tuomat ilmaisumahdollisuudet kiehtovat minua eniten.

- - - - - - - - - -

Minna Marttinen, Vantaa

Nuorena opin muotokuvamaalariksi vanhempieni opettamana, mutta vasta vammauduttuani ja kroonisten kipujen myötä minusta tuntuu, että minulla on syvempää pohjaa ja jotain annettavaa taiteelle. Maalaan itselleni, en miellyttääkseni ketään toista. Löydän kankaalta yhä uudelleen yllätyksiä omista tunteistani. Olen käsillä tekijä - kananmunatempera ja öljy, itsetehdyt liitupohjat, käsin hierretyt maalit ja kultaus. Toisinaan kevyt akvarelli.  Maalaan niin kauan kuin pystyn, jossain vaiheessa tulee raja vastaan, mutta se päivä ei ole tänään.

- - - - - - - - - -

Helvi Mustonen, Hyvinkää

Taidemaalari ja kuvanveistäjä, asuu ja työskentelee Hyvinkäällä.

- - - - - - - - - -

Reetta Niemi-Pynttäri, Alajärvi

Käytän akryyli ja kuivapastelleja. Maalaan ohuita värikerroksia ja värit muodostuvat yleensä suoraan maalauspohjaan. Luonto, mystiikka, ihmisen mysteeri sekä eläin ihmisessä kiinnostavat minua ja ovat taulujeni lähtökohtia. Kalevalan hahmot muuttuvat muuksi, kiven pinnalla seikkailevat oudot otukset ja ihminenkin on osittain eläin.

- - - - - - - - - -

Sanna Ristolainen, Sastamala

Olen taiteilijana käsityöläinen. Toteutan teokseni pääasiassa pastelliliiduilla ja tai taidegrafiikan menetelmin, sekä yhdistelemällä eri tekniikoita keskenään. Teosteni tarinoihin piirtyy tunnetiloja, tapahtumia mieli- ja muistikuvia. Kuten niin monelle kuvantekijälle ovat teokseni kuin visuaalinen päiväkirja, tulkintoja maailmasta jossa elän. Toivon katsojan löytävän mieleenpainuvan tunteen kuvistani.

- - - - - - - - - -

Heidi Toivainen, Oulu

Maalaan paikkoja; aukioita, pihoja ja puistoja. Ne ovat kaupungissa, sen laidalla, jossain siellä. Jokainen maalaus vie aina uuteen paikkaan. Tarina alkaakin alusta taas tai jatkuu ja on jo toinen hetki. Valon suunta on eri, vuorokaudenaika, vuodenaika, tunnelma tai näkökulma kokonaan toinen. Täällä minä olin, tästä haaveilin, tänne voisin tulla. Kuljen ja etsin, tässä kaupungissa.

- - - - - - - - - -

Anni Viitasaari, Alajärvi

Maalaan karkeilla tussin- ja siveltimenvedoilla yleensä lehmänpäitä tai ihmismäisiä eläinhahmoja. Perusteellisuuteen ja ajatteluun minulla ei ole arjessa aikaa - karikatyyrimäinen kuva syntyy vahvasta tunteesta tai elämäntapahtumasta. Työskentelen myös Järviseutu-lehden pilapiirtäjänä ja karjanhoitajana luomumaitotilalla.