Haastateltavana Minna Tervo

Haastattelussa Minna Tervo (Invaviestissä 2016-4)

Kuka olet ja mitä olet tehnyt?

Hei! Nimeni on Minna Tervo. Olen naimisissa ja minulla on kaksi aikuista poikaa sekä olen mummo 6 vuotiaalle poikani tyttärelle. Olen aikaisemmin työskennellyt toimistotöissä, mutta pääasiassa lasten ja perheiden parissa päiväkodeissa ja koulussa.

Opiskelin koulunkäyntiavustajaksi aikuisena ja tein sitä työtä koulussa, ennen kuin jouduin työkyvyttömyyseläkkeelle. Työskentelen tällä hetkellä kerran viikossa Hakunilan seurakunnassa vetäen seniorikerhoja Hakunilan ja Länsimäen kirkoilla.

Kauanko olet ollut yhdistyksemme ja Invalidiliiton jäsen?

Olen ollut jäsen vuodesta 2007.

Miksi liityit yhdistykseemme?

Jäätyäni työkyvyttömyyseläkkeelle tuttavani ja entinen työtoverini Eeva Pitkänen tiesi, että tykkään tehdä erilaisia käsitöitä sekä askarteluja, niinpä hän "houkutteli" minut askartelukerhoon mukaan. Käytyäni tutustumassa askartelukerhoon päätin liittyä Vantaan Invalideihin.

Miten osallistut yhdistyksemme toimintaan?

Vuonna 2008 Vantaan Invalideissa aloitettiin naistoimikunta. Olen ollut perustamassa naistoimikuntaa sekä olen toiminut alusta asti naisvatsaavana ja tämän naisryhmän vetäjänä ja jatkan edelleen näitä tehtäviä.

Mitä tämä yhdistystoiminta antaa sinulle?
Olen saanut naisryhmästä sekä Vantaan Invalideista mukavia uusia ystäviä sekä vertaistukea. Myös yhdistyksen järjestämät retket ja muu toiminta on ollut mukavaa ja antoisaa.

Mottosi?

Positiivisin mielin eteenpäin elämässä!