Haastateltavana Jouni

Haastattelussa Jouni Kaukonen (Invaviestissä 2015-4)

Kuka olet ja mitä olet tehnyt?

- Olen Jouni Kaukonen, 58, eläkkeellä oleva toimistosihteeri. Asuin Vantaalla -94 alkaen lähes 10 vuotta. Nykyään asustelemme vaimoni kanssa Järvenpäässä. Koulutukseltani olen tiedottaja. Olen toimittanut jäsenlehteämme Invaviestiä noin 15 vuotta.

Kauanko olet ollut yhdistyksemme ja Invalidiliiton jäsen?

- Liityin nuorena Helsingin Invalidien Yhdistykseen, koska siten sai alennusta elokuvalippuihin. Vantaan Invalideissa tarjoutui väylä mielekkääseen tekemiseen vapaa-aikana. Kohta minulla tulee Vantaan Invalideissa 20 vuotta täyteen. Invalidiliiton jäsen olen ollut hieman kauemmin.

Miksi liityit yhdistykseemme?

- Yhdistystoiminta on hyvä tapa saada kavereita ja löytää mielekästä tekemistä. Minullekin löytyi jopa koulutusväylä Markkinointi-instituutin kautta tiedottajaksi.

Miten osallistut yhdistyksemme toimintaan?

- Toimin yhdistyksemme kokoussihteerinä ja olen mukana jäsenlehtemme Invaviestin toimituskunnassa.

Mitä tämä yhdistystoiminta antaa sinulle?

- Yhdistystoiminta on ollut vapaa-ajan henkireikä sekä vaikuttamisen kanava.

Mitä odotat?

- Odotan kovasti viime vuoden alusta laajennetun yhdenvertaisuuslain vaikutusta vammaisten toimintaympäristön esteettömyyden lisäämiseen.

Mottosi?

- Mikään ei ole valmista ennen kuin paperityöt on tehty.

Heikki Aulio