Fuerteventuralla

LOMA KANARIALLA FUERTEVENTURALLA (Invaviestissä 2016-3)

Lomamatkan järjesti Tjäreborg helmikuussa 2016, lennot ja viikko hotellissa, kahden hengen huone täysihoidolla.  Lennot hoiteli Jet Time.
Hinta noin 770 euroa/henkilö.
Matkakohde Corralejo Fuerteventuralla.
Hotelli Suite Hotel Atlantis Fuerteventura Resort.

Fuerteventuran saarella on asukkaita noin 7000. Sen pääkaupunki Puerto del Rosario ja lentokenttä sijaitsevat saaren itärannalla. Corralejon kalastajakylä Fuerteventuran pohjoisrannalla on idyllinen ja sopivan pieni lomakohde. Se on surffaajien suosima paikkakunta.

 Koko viikon oli huono, sateinen sää. Siksi emme liikkuneet kovinkaan paljon kaupungilla emmekä tiedä sen esteettömyydestä. Hotellissa pääsee pyörätuolilla hyvin ruokailemaan ja katsomaan monenlaisia esityksiä. Myöskin käytävät olivat riittävän leveitä ja esteettömiä. Ruokaa oli riittävästi ja monenlaista ja hyvää. Saunaan ja kuntosaliin sen sijaan oli rappuset eli eipä päässyt kokeilemaan niitä tiloja. Ulkona oli muun muassa lentopallo- ja boccia-kentät. Niitä emme kokeilleet, osa oli hiekkapohjaisina pyörätuolille haasteellisia.

Ainoa hyvän sään päivä oli keskiviikko, retkipäivämme – onneksi. Aurinkomatkojen järjestämä kiertoajelu kesti koko päivän ja vei meidät katsomaan Aloevera-viljelmää ja tutustumaan tehtaaseen, jossa valmistettiin Aloevera-tuotteita. Viljelmä ja tehdas sijaitsivat pukki-farmilla, jossa lypsettiin myös vuohen maitoa. Näytillä oli myös kameleita. Merirosvojen luolilla en pystynyt kiipeämään muiden mukana korkealle vuorelle, jäimme siis katselemaan ympäristöä rannalle.

Oli oikein rentouttava lomamatka. Kanariansaaret onkin useimmiten mukava paikka silloin kun Suomessa on kylmää.

Liisa ja Kalevi Mäkelä